Dissabte, 20 de juliol de 2024
OS

Denuncien per partida doble l’acció de deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc a Llavorsí

La Fundació FAADA ha denunciat el propietari del vedell i Ipcena vol conèixer “les causes reals de les ferides o mort dels animals afectats"

Redacció 30 d'agost de 2018 a les 10:00
Moment en què els ramaders traslladen el vedell ferit a les oficines del Parc | ACN
L’acció de deixar un vedell ferit, gairebé moribund, a les oficines del Parc Natural de l’Alt Pirineu de Llavorsí no ha passat per alt a entitats animalistes i ecologistes. La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha presentat una denúncia contra el propietari del vedell ferit que dilluns es va deixar a les dependències del Parc per protestar contra els atacs de l’os al Pirineu.

La fundació també ha denunciat el sindicat AEALL-ASAJA i Unió de Pagesos com a promotors de l'acció. Per FAADA, els fets "podrien ser susceptibles d'un delicte de maltractament per omissió o de diverses infraccions del Decret Legislatiu 2/2008, Llei de protecció dels animal". La fundació creu que són uns fets "molt greus" i qüestionen l'actuació dels Agents Rurals de Lleida perquè "van denunciar els fets però no van acudir al lloc", de manera que "no van aixecar cap acta per deixar constància de tot el que estava succeint".


Per tot plegat, FAADA ha sol·licitat als Agents Rurals que investiguin els fets "per saber si es va donar assistència veterinària a l'animal des del 21 d'agost" i també per "requerir la necròpsia de l'animal per acreditar que veritablement va ser atacat per un ós".

Ipcena ho denuncia a Territori

L’entitat ecologista Ipcena també ha presentat una denúncia aquest dimecres, en aquest cas davant la seu dels serveis territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida, contra l’acció de dilluns a Llavorsí, la qual va anar a càrrec de diversos membres de l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà.
 

Imatge del vedell ferit dins loficina del Parc Natural a Llavorsí. Foto: ACN


En l'escrit, demanen ser informats de l'actuació de l'equip de seguiment del Piroslife i dels Agents Rurals per, entre d'altres, saber si aquests darrers han iniciat algun expedient contra els responsables de la mobilització.

A més, segons han indicat en un comunicat, volen conèixer "les causes reals de les ferides o mort dels animals afectats", ja que, han afegit, des de l'entitat han contactat amb persones de l'entorn on la setmana passada va tenir lloc l'incident i aquestes, segons assegura Ipcena, els han dit "que els animals van caure des d'un fort pendent al cedir el terreny i que a la zona en concret no s'havia detectat la presència de cap exemplar d'os".

L'entitat ha reiterat la seva demanda d'interposar una infracció "molt greu" als promotors de l'acció reivindicativa, en base al que diu la llei de protecció dels animals.

 VÍDEO: L’acció reivindicativa dels ramaders del Sobirà a la seu del Parc Natural

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació