Dimarts, 23 d'abril de 2024
Mostremp

Avui es coneixeran els guanyadors del setè Mostremp

El festival tanca avui amb l'entrega de premis

Redacció 26 d'agost de 2018 a les 13:28
El public de la Lira a punt per veure els curtmetratges | Jordi Uriach
La setena edició del Mostremp, la mostra de cinema rural del Pallars, acaba aquest diumenge amb l’entrega dels premis. Així, avui, a partir de les sis de la tarda es coneixeran el curtmetratge guanyador dels 2.000 euros de premi, patrocinat per Bodegas Torres. També es repartiran els 1.000 euros del premi del públic, els 500 euros de la secció Pallars&Ribagorça i els 150 euros del premi juvenil Víctor del Val. Posteriorment, i per fer memòria, es projectaran els curtmetratges vencedors, juntament amb la cinta Xisca, coproduït per Benecé i l’Ajuntament de Tremp. 

La jornada ha començat a les dotze del migdia amb el vermut de cine. El públic general ha pogut conversar amb els directors dels curts presents al festival. A la mateixa hora ha començat la projecció de la pel·lícula infantil La malvada guineu ferotge. Els curtmetratges fantàstics arribaran a dos quarts de sis de la tarda, amb la sessió la Finestra Imaginària

El paper de la dona dins el cinema, a debat

De la jornada d’aquest dissabte en destaca, a banda de la segona projecció dels curtmetratges oficials, la taula rodona que ha tingut lloc al matí. Les directores, i membres del jurat del Mostremp, Neus Ballús, Laura Jou i Silvia Quer han reflexionat sobre el rol de la dona dins el món del setè art. Un àmbit, com molts en la societat, “dominat per homes i amb uns percentatges de representació femenina baixíssims”. També s’han projectat les sessions Pallars&Ribagorça i la juvenil Víctor del Val.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació