Divendres, 26 d'abril de 2024
Mostremp

La tercera jornada del Mostremp porta els curtmetratges enregistrats al Pallars

Les tres representants del jurat debatran sobre el paper de la dona al cinema

Redacció 25 d'agost de 2018 a les 12:16
Públic del Mostremp votant els curtmetratges | Jordi Uriach
Arriba el dissabte i amb ell la jornada més complerta de la setena edició del Mostremp. Una jornada on els curtmetratges produïts a les comarques pallareses i a les ribagorçanes seran els protagonistes. El retorn de la secció Pallars&Ribagorça al Mostremp ve acompanyat de tres curtmetratges (Hora Blava, Volada de Aire i el Contrapàs de Tremp), a més de la projecció de Les grues de Gallocanta, el vídeo guanyador del concurs VideoTerra de l’Ajuntament de Tremp. 

Posteriorment, arribarà el torn de la secció juvenil Víctor del Val, amb els set treballs fets per joves d’entre 12 i 18 anys. Fora de concurs es projectaran els curtmetratges fets pels alumnes de l’Institut de Tremp, del col·legi Valldeflors i de l’esplai de La Casa del Sol Naixent. Aquestes projeccions seran prèvies a una de les sessions més importants del festival. La segona tongada dels curtmetratges oficials, que opten a guanyar els 2.000 euros de premi. 

Enguany el jurat està format per tres directores de prestigi: Sívlia Quer, Neus Ballús i Laura Jou. Aprofitant que enguany el jurat és íntegrament femení, dissabte al matí tindrà lloc una taula rodona on elles seran les protagonistes i on es reflexionarà sobre el paper de la dona al cinema. 

Ahir, segona jornada

La segona jornada del festival, celebrada ahir divendres, va deixar la primera taula rodona, al voltant dels contes i llegendes del territori, la gimcana infantil, la projecció dels curts promocionals dels Geoparcs (a partir d’una col·laboració entre el Geoparc Conca de Tremp- Montsec i el Mostremp) i la projecció dels set primers curtmetratges que competeixen a la secció oficial.

El dia es va acabar a l’Hotel Terradets, de Cellers, on es va celebrar la Festa del Cinema, el sopar que ajuntava representants del jurat de totes les seccions, els directors, membres de l’organització i públic en general. La companyia Mai Tant Espectacles va ser l’encarregada d’amenitzar el sopar amb la representació de contes per adults. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació