El municipi de Talarn va acollir entre el 5 i el 19 d’agost la sisena edició del camp de treball internacional
Reading life in the rocks, que organitza la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració del
Geoparc Conca de Tremp – Montsec, els ajuntaments de Talarn, de Salàs de Pallars, de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà.
Aquest any les tasques del camp de treball han estat vinculades a la restauració de camins vers al patrimoni cultural, coincidint amb la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. En aquest sentit, els joves han dut a terme actuacions de manteniment en tres indrets de la zona del Geoparc que han estat tutelades per membres de la brigada i/o voluntaris experts de cada municipi.
En les dos setmanes de camp de treball, els joves han desenvolupat tasques de recuperació i neteja dels voltants del conjunt eremític de Sant Cebrià (Salàs de Pallars); treballs de recuperació de l’entorn de les arcades de pedra que sustenten el camí de la Ruqueta i manteniment dels voltants de la Font Nova (Talarn) i millores del camí per accedir a peu des de Tremp fins a l’ermita de Santa Helena de Claret, punt d’interès paisatgístic des d’on es pot observar tota la Conca de Tremp.
A banda de participar en aquests treballs, els joves han tingut l'oportunitat de conèixer altres parts del territori amb tot un ventall d’activitats lúdiques que ha organitzat l’Ajuntament de Talarn, com la visita a l’Epicentre, el centre de visitants del Geoparc, a les Botigues Museu de Salàs de Pallars i a la Central hidroelèctrica de Talarn i als actes culturals de la Festa Major de Talarn, entre altres.
Geocaching per fomentar la descoberta
Els participants també han col·locat un
geocaché a cada una de les zones treballades, per tal de donar a conèixer la feina feta i l’ampli patrimoni cultural i paisatgístic que trobem a la zona, mitjançant el
Geocaching. Aquest és un joc d’aventura a l’aire lliure que ajudarà a donar a conèixer els diferents indrets del Geoparc on han estat treballant els joves i que són tant Patrimoni Cultural com Natural i Paisatgístic del Geoparc.
La idea principal del Geocaching és trobar els recipients amagats a l'aire lliure (geocachés), i després compartir les teves experiències en línia. Per fer-ho, cal utilitzar un GPS o un dispositiu amb GPS incorporat, com pot ser un telèfon mòbil. S’hi juga a tot el món i és una manera diferent de descobrir nous indrets i passar una bona estona.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Fes-te subscriptor