Divendres, 26 d'abril de 2024
exposició

Arriba a Isona una exposició que reivindica les feines de rentar la roba

Es tracta d'un homenatge a les tasques “invisibilitzades i gens valorades” de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies

Redacció 16 d'agost de 2018 a les 10:54
L’exposició dona valor a les tasques de rentar la roba | CCAP
Isona acollirà aquest dissabte la presentació de la xerrada i exposició sobre les feines de rentar la roba de les nostres àvies i besàvies a rius, basses i safareigs titulada Memòries líquides. Veus dels safareigs i que va a càrrec de la periodista i escriptora Rosa Vendrell. Es tracta, segons explica l’autora, d’un homenatge i record a les tasques “invisibilitzades i gens valorades” de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies “en èpoques dures i sense comoditats, sense aigua ni llum a les cases”.

L’objectiu de la xerrada i l’exposició és donar valor al patrimoni material i immaterial d’aquest tipus de feines i per reivindicar que la memòria de les dones també és memòria històrica. L’activitat inclou una xerrada de Rosa Vendrell, testimonis de dones que han rentat la roba al safareig, una exposició d’objectes, lectures en veu alta inspirades en aquestes feines, fotografies, vídeos i un viatge a través dels safareigs. L'acte s'enriquirà amb altres activitats del Centre d'Estudis d'Isona i Conca Dellà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació