Dijous, 25 d'abril de 2024
pujada al port de salau

Unes 600 persones participen a la tradicional pujada al port de Salau

Enguany s’ha celebrat la 31a edició d’aquest aplec occitano-català que es fa cada primer diumenge d’agost

Redacció 6 d'agost de 2018 a les 14:58
Foto de família dels assistents a la pujada d’enguany | CAOC
Unes 600 persones van participar ahir a la tradicional Pujada al Port de Salau, que s’ha convertit ja en un esdeveniment de referència de l’estiu pirinenc. Organitzada pel Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC), enguany s’ha celebrat la 31a edició d’aquest aplec occitano-català que es fa cada primer diumenge d’agost.

La Pujada al Port, a 2.010 metres d’altitud, és un acte lúdico-reivindicatiu que destaca els lligams que uneixen occitans i catalans amb el Pirineu com a punt d’unió. S’hi puja des dels dos vessants de la muntanya: pel costat català a través del Pallars Sobirà, i pel costat occità des de l'Arieja.

Al migdia ha començat la part més institucional de l'acte amb la hissada de les banderes catalana i occitana, i el cant dels himnes occità i català. Tot seguit els organitzadors i personalitats polítiques i socials han fet els respectius parlaments. Han parlat els iniciadors de la pujada, les entitats organitzadores, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i diversos alcaldes de pobles dels Pirineus.
 

Un dels actes que es van fer ahir al cim del port. Foto: CAOC


Segons els organitzadors, aquesta pujada es recordarà per la situació de presó i exili de de diversos polítics i activistes catalans. També s’ha fet palès la creació fa 15 anys del Parc Natural de l’Alt Pirineu i s’ha anunciat la creació del Parc Natural de les Tres Nacions. Abans de marxar s'han entonat himnes i cants tradicionals, i finalment s'ha cantat el Cant dels adéus.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació