Diumenge, 5 de maig de 2024
Esfondraments

Els geòlegs intensifiquen els treballs a Mencui després de l'aparició de noves esquerdes

L'Ajuntament de Soriguera espera a les conclusions de l'estudi per poder actuar

ACN 3 d'agost de 2018 a les 09:09
Els geòlegs inspeccionen i analitzen el terreny a Mencui | ACN
Arran de l’aparició de noves esquerdes al poble de Mencui, al terme de Soriguera, els geòlegs han intensificat els treballs per poder enllestir un estudi que dictamini les causes i les possibles solucions. L'alcalde, Josep Ramon Fondevila, ha explicat que des del consistori estan esperant aquest document per poder actuar i fer algun tipus d'actuació i evitar que les esquerdes vagin a més.

Fondevila ha recordat que ja fa unes setmanes, arran de les primeres esquerdes als carrers i despreniments a finques pròximes, l'Ajuntament ja va canalitzar l'aigua sobrant de la font i del dipòsit de poble per evitar més moviments de terres. Aquest dijous, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha visitat Mencui i s’ha entrevistat amb els veïns i els geòlegs davant l’evident preocupació dels veïns.

Els veïns de Mencui, ja van denunciar a començaments de juliol esfondraments de terres, d'uns dos pams, i transcorregut aquest temps el talús ja s'havia precipitat 1,5 metres. En aquest terreny hi havia el pal de la llum que subministrava a les cases del poble i a causa dels moviments de terres, l'empresa va haver de substituir-lo i reubicar-lo a un altre indret. Els veïns també van denunciar l'aparició de les primeres esquerdes, d'entre 3 i 4 centímetres, als carrers de la part baixa del nucli.

Ara, passat un mes de la primera alerta d'esquerdes per part dels veïns, n'han aparegut més i l'esfondrament d'un mur s'ha convertit en una esllavissada a la part baixa del poble. Els veïns estan preocupats que aquesta situació vagi a més i demanen solucions.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació