Dijous, 25 d'abril de 2024
Mostremp

Els éssers fantàstics invaeixen el Mostremp en la setena edició

El festival de temàtica rural se celebrarà del 23 al 26 d'agost, però abans passarà per 11 localitats pallareses en la versió Sobre Rodes

Darío Albert 24 de juliol de 2018 a les 13:00
Cases, Ubach i Bergés, durant la presentació del Mostremp | Diptuació
La fantasia i els éssers fantàstics seran l'eix sobre el qual giri aquest any el Mostremp, el festival de curtmetratges de temàtica rural que se celebrarà del 23 al 26 d'agost. Aquest dilluns, la Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la ja serà la setena edició del certamen. 

La Lira de Tremp serà la seu de la majoria dels actes del Mostremp i on es projectaran els curtemetratges que opten a guanyar els premis de les diferents seccions. No obstant això, com en l'edició anterior, el festival també sortirà al carrer. En concret a la Rambla Doctor Pearson, on se celebraran la resta propostes (taules rodones, contacontes...) que conformen la programació. 

Segons ha explicat el director del Mostremp, Jose Bergés, són 15 els curtmetratges que opten a endur-se el premi de 2.000 euros de la secció oficial. Unes cintes seleccionades de prop de les 100 que van rebre per participació. Aquest any, a més, es recupera la secció Pallars&Ribagorça, la dedicada a curtmetratges enregistrats a les comarques pallareses i a les ribagorçanes, per "donar sortida als creadors locals, tant aficionats com a professionals". El premi del públic, de 1.000 euros, i la secció Infantil i Juvenil Víctor del Val, conformen la resta de seccions i trofeus del festival. 

La presentació ha comptat amb la participació del diputat provincial i alcalde de Tremp, Joan Ubach, la regidora de Cultura, Maria Pilar Cases i del director del Mostremp, Jose Bergés. En la seva intervenció, Ubach ha mostrat el suport permanent de la Diputació de Lleida a un certamen al qual ha ajudat a consolidar-se i que "mostra la diversitat del nostre territori", a la vegada que atrau gent cap al Pallars Jussà, un fet que forma part de l'ideari de la Diputació de recolzar esdeveniments que serveixen per "dinamitzar-lo i donar-lo a conèixer".

Per la seva part, Cases ha destacat que, "com a dona, em complau especialment que el jurat estigui format per tres dones de cinema" com són Sílvia Quer, Neus Ballús i Laura Jou.

Aposta pel territori

Com ja és habitual en les últimes edicions, el Mostremp arrenca des de molt abans de la inauguració amb les projeccions per diferents poblacions pallareses. Així, el Mostremp Sobre Rodes farà parada durant l'estiu a Rialp, Isona, Sort, Senterada, la Torre de Tamúrcia, Esterri d'Àneu, Salàs de Pallars, Sapeira, Talarn, Pobla de Segur i Guàrdia de Noguera. 

A més, enguany s'estrena una col·laboració amb el recentment nomenat Geoparc Orígens-Pirineus Catalans. En aquest sentit, el Mostremp inclou una secció de vídeos realitzats pels diversos Geoparcs mundials. A més, i en col·laboració amb el Concurs Photo Terra de l'Ajuntament de Tremp, es projectarà el vídeo guanyador del certamen.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació