Divendres, 26 d'abril de 2024
Rescat

Un grup d'escoltes passa la nit de dissabte al ras en perdre's a Tavascan

Efectius dels GRAE els van acompanyar a la nit i un helicòpter els va poder rescatar l'endemà

Darío Albert 24 de juliol de 2018 a les 12:03
El grup es va perdre prop del refugi de la Pleta del Prat | Refugi
Cinc escoltes d'entre 10 i 16 anys i dos monitors van passar la nit de dissabte a diumenge al ras després de perdre's mentre feien una ruta per Tavascan, al municipi de Lladorre. Els Bombers van rebre l'avís a les 20:34 del vespre i fins a la zona es van desplaçar dos vehicles i un helicòpter. 

L'ocàs, però, va impedir que l'helicòpter sobrevolés la zona el temps suficient com per localitzar el grup. De fet, només va poder volar prop de 30 minuts, pel que els Bombers van decidir arribar a peu fins al bosc de l'Arenal, prop de la Pleta del Prat. 

En tot moment els GRAE van mantenir contacte telefònic amb els monitors del grup. A la 1:26 de la matinada van poder establir un contacte visual, gràcies a les llums dels frontals, però no va ser fins dos hores més tard que els Bombers arribaven al punt on es trobaven els infants. 

Les dos dotacions dels GRAE van fer companyia al grup durant tota la nit, que després de menjar l'avituallament calent que el cos d'emergència els va portar, van fer bivac. A les 7 del matí de l'endemà es va tornar a activar l'helicòpter, que aquest cop sí que va arribar fins a poder-los rescatar. Així van poder deixar els set excursionistes a Tavascan sans i estalvis.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació