Divendres, 26 d'abril de 2024
mont-rebei

El congost de Mont-rebei, tancat tot el cap de setmana

S’està a l’espera d’un informe tècnic de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Redacció 20 de juliol de 2018 a les 09:23
Un home mira el pont penjat amb l’accés a Mont-rebei tallat | ACN
El congost de Mont-rebei estarà tancat tot el cap de setmana per motius de seguretat després de l’esllavissada de roques i vegetació que es va registrar el passat dimarts a la tarda. L’informe tècnic que estàn efectuant tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha de determinar quan es podrà reobrir l’espai natural, però aquesta avaluació no arribarà abans de dilluns. 

Si bé el despreniment de terra no és de grans dimensions i fins i tot permet l'accés per damunt de les roques, es va decidir prohibir el pas fins que els geòlegs no hagin garantit les condicions de seguretat per a les persones que hi transitin.

En aquest sentit, també es va vetar la navegació pel pantà de Canelles, al fons del congost, per prevenir la caiguda de roques. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), Jordi Navarra, ha reclamat "recursos humans i tècnics" per garantir la seguretat d'aquesta zona, especialment en un moment de màxima afluència de visitants.

La inspecció feta dimecres va concloure que el despreniment és d’uns 2 metres cúbics. L’allau va baixar d’una alçada d’uns 50 metres i a l’impactar va afectar uns 20 metres del sender. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació