Divendres, 19 d'abril de 2024
Gent gran

La fundació Morelló habilitarà pisos per a gent gran a Esterri d'Àneu

En una primera fase es preveu obrir tres pisos, tot i que hi ha la possiblitat d'ampliar-los fins als nou

Redacció 19 de juliol de 2018 a les 11:28
Imatge d’arxiu d'Esterri d'Àneu | Diputació
La Fundació Morelló, de gestió privada per part de la família Morelló, fortament vinculada a les Valls d’Àneu, habilitarà tres nous pisos tutelats adreçats a persones grans que visquin soles però que necessitin algun tipus d’ajuda. Segons publica el diari Segre, aquests pisos s’obriran en un immoble propietat de la fundació.

Està previst que en aquesta primera fase s'habilitin tres pisos abans d'acabar l'any, però amb la possibilitat d'obrir-ne fins a nou en futures fases. La inversió prevista és de 150.000 euros.  Paral·lelament, la fundació ha cedit a l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu una finca que es troba entre la residència de la gent gran, de gestió municipal, i aquest immoble. La intenció és connectar els dos edificis a través d'una passarel·la, que s'hauria de construir al mateix temps que els pisos. 

Ara, el consistori està estudiant com gestionar aquests pisos: la primera idea és que sigui de gestió pública com la residència. En el ple municipal celebrat aquest dimarts, els regidors van aprovar la cessió de la finca entre els dos immobles. 

La Fundació Morelló

El vincle entre la família Morelló i Esterri d'Àneu es remunta a Joaquim Morelló, un farmacèutic nascut l'any 1859. En morir, l'any 1925, va deixar tot el seu llegat al poble d'Esterri. És llavors quan es creà la Fundació Morelló, una institució benèfica que treballa per donar asil a la gent gran i pobre i donar atenció als malalts pobres de les Valls d’Àneu.

Gràcies a la Fundació, als anys 30 es construeix un edifici que ha de tenir la funció d'hospital. Amb el pas dels anys, aquest edifici alberga refugiats de la Guerra Civil i es converteix en quarter militar de les tropes nacionals. Més endavant és utilitzat com a casa de colònies i actualment és la seu del Centre d'Aprenentatge de les Valls d'Àneu.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació