Dijous, 2 de maig de 2024
festa major

La festa major de la Pobla torna amb la segona edició del «Femcolla»

La festa arrenca amb una de les novetats d'aquest any: el tobogan gegant aquàtic

Redacció 19 de juliol de 2018 a les 10:29
La Festa Major de Pobla tornarà a tenir un Holi Fest | Bàrbara Chalamanch
La Pobla de Segur ja ho té tot a punt per a la Festa Major d’enguany, una edició en què les colles tornaran a ser les protagonistes. Els 250 participants de 13 colles diferents hauran de competir en 18 proves per aspirar a endur-se els premis de la segona edició del Femcolla. Després de l'èxit de l'any passat, l'Ajuntament repeteix aquesta fórmula que té l'objectiu d'incentivar els joves a participar en les diferents activitats de la festa major i així fer que se la sentin més seva. 

Per guanyar punts hi haurà algunes proves específiques, com per exemple una macrogimcana o un concurs de paelles. A més, participar de les activitats de la Festa Major, com per exemple la travessa del llac, també donarà punts. El Femcolla s’acabarà el diumenge amb el Gran joc de les colles i un sopar per a totes les persones que hi hagin participat.

La festa ha arrencat amb havaneres i rom

La festa major de la Pobla de Segur va començar ahir a la nit amb la cantada d’havaneres amb rom cremat per a tothom. Aquesta tarda arriba una de les novetats d’aquest any, un tobogan gegant al carrer Bellavia per gaudir d’una baixada passada per aigua. Al vespre, comencen les proves del Femcolla amb la macrogimcana amb la novetat d’un escalabirres en què les colles hauran de demostrar la seva habilitat. 

El divendres serà el dia en què els poblatans podran gaudir, a les 10 del vespre, de l'obra de teatre El Paradise, amb els actors de la sèrie Merlí de TV3. Per les colles, hi haurà proves sorpresa durant tot el dia i no serà fins les sis de la tarda, amb el Holifest, que començaran les activitats de la festa. Al vespre tindrà lloc la sisena edició del correpintxos. El grup de versions Banda Neon serà l'encarregat de posar-hi la música. 

El cap de setmana també estarà carregat d’activitats. El dissabte en destaquen les esportives amb la pedalada popular, la ja tradicional travessa al llac i la doble milla urbana. Al parc tindran lloc el farcell de jocs tradicionals i l’exhibició de trial. El correfoc i el ball de festa major tancaran un dissabte ple d’activitats.

Finalment, el diumenge els més petits podran gaudir d’un parc infantil refrescant a la piscina municipal. Al migdia, les colles es trobaran per fer gala de les seves dots culinàries amb el concurs de paelles i, a la tarda, les colles reprenen el protagonisme: hi haurà la prova final “El gran joc de les colles”, el ball del fanalet, l’entrega de premis i un sopar i fi de festa per a tots els participants. 
 

Consulta el programa d'actes de la Festa Major de la Pobla de Segur 2018

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació