Diumenge, 5 de maig de 2024
ICGC

Tres municipis pallaresos acudeixen a l'ICGC per l'inestabilitat del terreny

Les pluges abundants d'aquesta primavera han provocat moviments en el terreny en alguns punts del Pallars fins a tornar-los del tot inestables

Redacció 10 de juliol de 2018 a les 10:28
Primer pla d’una esquerda en un carrer de Mencui | ACN
Tres municipis pallaresos han demanat informes de risc a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) per l'inestabilitat del terreny. Són Tremp, Sant Esteve de la Sarga, del Palllars Jussà, i Soriguera, al Sobirà. 

Les pluges abundants d'aquesta primavera han provocat moviments en el terreny en alguns punts del Pallars fins a tornar-los del tot inestables. Així, segons informa Segre, l'Ajuntament de Tremp va sol·licitar que l'ICGC avalués el risc de precipitació d'unes roques que podrien caure sobre unes granges al nucli de Gurp.

De la seva banda, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha reivindicat en més d’una ocasió la problemàtica de les moltes de les carreteres del seu municipi i el perill de nous esfondraments. 
 
Tècnics de l'ICGC visitaran Mencui

L’altre municipi que ha acudit a l’ICGC és Soriguera, després que veïns de Mencui alertessin la setmana passada d’esquerdes als carrers i d'esfondraments en una part de la població. De fet, gèolegs de l'Institut visitaran durant aquesta setmana el municipi. Un cop els tècnics hagin redactat l'informe, l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevila, el presentarà a la Generalitat perquè hi puguin destinar-hi el finançament necessari per les tasques de consolidació i estabilització del terreny. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació