Divendres, 26 d'abril de 2024
caiac

Sort tanca les Copes del Món de caiac amb la mirada posada en el Mundial del 2019

La població ha acollit dos Copes del Món de caiac en menys una setmana

Darío Albert 9 de juliol de 2018 a les 10:30
Un palista fent el descens pel Noguera Pallaresa | Toni Graset Photoset
El riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Sort, ha estat el centre del món de caiac durant una setmana. La capital del Pallars Sobirà ha acollit aquesta setmana passada la disputa de les dos úniques copes del món que se celebren en aquest esport. Sort ja tenia adjudicada una copa, però la renúncia de Millau d'acollir l'altra competició ha portat al Pallars centenars de palistes i molta activitat al parc de l'Aigüerola. 

Les dues competicions han servit com a prova per l’Ajuntament de Sort, que l’any que ve acollirà el Mundial d'estil lliure de caiac, la competició per excel·lència en aquesta disciplina esportiva. L’alcalde, Raimon Monterde, va anunciar fa una setmana una inversió de prop d’un milió i mig d'euros per condicionar i millorar les instal·lacions del Parc de l'Aigüerola. Així, a partir de l'octubre començaran les tasques, que preveuen convertir el canal en dos tubs fixos amb cabals diferents, la remodelació de l'entorn, i la construcció d'un edifici per donar cabuda a les necessitats que requereix una competició d'aquest nivell. 

Pel que fa a la vessant més esportiva de les competicions, destaquen les medalles de plata i de bronze de les palistes del Club Kayak Sort, Ona Baró i Arboló Rafel. En la part masculina, el gironí Quim Fontané, vigent campió del món, s'ha penjat la medalla de bronze. Fontané entrena durant l’any a les aigües de la Noguera Pallaresa.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació