Dijous, 25 d'abril de 2024
Vi

«Jhana 2017» i «Saktih 2013», els dos nous vins de Castell d'Encús

Els dos productes estaran disponibles a partir de dilluns que ve

Redacció 4 de juliol de 2018 a les 11:19
Les vinyes de Castell d'Encús, amb Talarn i Tremp al fons | Castell d'Encús
El celler pallarès Castell d'Encús presenta les seves dos últimes elaboracions. Es tracta del Jhana 2017 i del Saktih 2013, uns productes fruïts de l'experimentació amb tècniques de jardineria i de vinificació aplicades a les varietats bordeleses. Les dues produccions estaran disponibles a partir del 9 de juliol. La bodega Castell d'Encús està inclosa dins la Denominació d'Origen Costers del Segre, en la subzona Pallars. 

El Jhana 2017 serà el primer vi rosat de la bodega. Se n'han produït 2.100 ampolles de 75 centilitres. Per l'elaboració, la verema es va vinificar en petites tones de vuit hectolitres amb una maceració a baixa temperatura. El nom fa referència a un tipus de meditació i remet al silenci de la natura del Pallars. 

El Saktih 2013 és un vi negre fermentat totalment en cups de pedra del segle XII i amb llevats naturals. En aquest cas, la producció ha estat de 850 ampolles de 75 centilitres i 150 d'un litre i mig. Segons la bodega, en aquest vi es produeix una lluita entre l'acidesa i els tanins, sobretot en la varietat Petit Verdot. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació