Dijous, 30 de maig de 2024

Un centenar d'inscrits a la caminada popular 'Entre Nogueres' que va de Pont de Montanyana a Tremp

Aquest eix unia antigament Tremp amb Pont de Montanyana i es creu que podia formar part del Camí de Sant Jaume

Pallars Digital 25 d'octubre de 2013 a les 16:01
Un centenar de persones ja s´han inscrit a la segona edició de la caminada popular 'Entre Nogueres' que organitzen conjuntament el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l´Ajuntament de Tremp. La ruta cobreix els 26 quilòmetres que van del Pont de Motanyana fins a Tremp, passant per diferents nuclis de la zona de la Terreta com Claramunt, Eroles o Claret, amb un desnivell total de 900 metres. 
 
Els participants sortiran amb autocar des de Tremp a les 6:45h i a les 8h del matí, un cop a la plaça major del Pont de Muntanyana, s´iniciarà la marxa. L´arribada es preveu entre les 11 del matí per als esportistes més en forma i les dues de la tarda per aquells que es prenguin la ruta amb calma per a gaudir del paisatge.
 
Aquest camí, ara recuperat, era l´antic eix que històricament unia Tremp amb Pont de Muntanyana i hi ha indicis que apunten que es tractava d´una part del tram del Camí de Sant Jaume que unia la Cerdanya i l´Alt Urgell amb l´Aragó, passant per les localitats pallareses d´Isona, Tremp fins Pont de Motanyana, a la frontera amb l´Aragó.
 
Aquest trajecte també forma part del projecte 'El Camí', un recorregut senyalitzat que transcorre pels Països Catalans amb l´objectiu de difondre la cultura i el paisatge poble a poble.
 
Durant la Jornada també es realitzarà un taller de pintura i senyalització de camins, a càrrec de l´Associació PAS, amb l´objectiu de formar voluntaris per a realitzar tasques de senyalització de senders.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor