Divendres, 26 d'abril de 2024
caiac

Sort acull dos Copes del Món de caiac en menys de cinc dies

La renúnica de Millau (França) a ser seu de la competició ha fet que Sort aculli les dos proves en una setmana

Darío Albert 28 de juny de 2018 a les 10:49
El campió del món, Quim Fontané, no faltarà a la cita de Sort | Bewolfish
Si cada any la Copa del Món de caiac aplega els millors palistes internacionals a Sort, aquest estiu l'al·licient és doble. La capital del Pallars Sobirà acollirà les dos úniques Copes del Món que se celebren. I ho farà en una mateixa setmana. Sort ja en tenia una de concedida, però ara n'assumirà una altra després de la renúncia de Millau (França) a convertir-se en seu. 

Així, la primera Copa del Món se celebrarà del 2 al 4 de juliol, mentre que la segona arrencarà l'endemà mateix i s'allargarà fins el 7 de juliol. Les dues proves són independents, però puntuen per a una classificació final absoluta que es disputarà el 7 a la nit. S'espera la participació de més de 300 palistes, vinguts de nombrosos països d'arreu del món. Entre els participants, no hi faltarà el gironí Quim Fontané, recent campió en l'edició anterior disputada a Argentina. 

Les dos competicions esportives s'emmarquen dins el 55è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa. Fins el 15 de juliol, el riu que travessa Sort serà l'escenari d'activitats i competicions diverses, com el descens de ràfting nocturn, descensos turístics, esquimotatge o la Copa d'Espanya de Joves Promeses, entre moltes altres propostes. 

Les dos Copes del Món seran una prova a nivell organitzatiu per l'Ajuntament de Sort, que l'any que ve serà coorganitzador, juntament amb el de la Seu d'Urgell, del Campionat del Món de descens, eslàlom i estil lliure. 

Cabal d'aigua

Una de les preocupacions de cara a la celebració de les Copes del Món és el cabal d'aigua que baixa pel riu Noguera Pallaresa. Un volum que a causa de les pluges i el desgel continua baixant amb força. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha assegurat a Pallars Digital que el cabal actual permet la disputa tant de les Copes del Món com del Ral·li Internacional. La gran quantitat d'aigua tan sols ha condicionat el muntatge de les grades que s'instal·len prop del riu, obligant el consistori a col·locar-les més allunyades del riu. 

Inversió d’1,4 milions

Precisament per a l’organització del Campionat del Món de Caiac, l’Ajuntament de Sort invertirà 1,4 milions d'euros al llarg d'aquest any. La meitat, uns 700.000 euros, es destinarà en les obres del canal i en la millora de les instal·lacions que acolliran les diferents proves. Les obres tenen com a objectiu convertir el canal en una instal·lació fixa i l'adequació del tram del riu a nivells diferents.

Monterde ha explicat que la intenció del consistori és donar continuïtat a aquesta obra i dinamitzar el Parc de l'Aigüerola. En aquest sentit, ha afirmat que l'Ajuntament preveu acollir almenys una prova mundial "cada any". D'aquest prop de milió i mig d'inversió, la Generalitat i la Diputació de Lleida sufragaran el 75% del total. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació