Dissabte, 20 d'abril de 2024
atacs

El PSC reclama mesures per aturar els atacs de la fauna salvatge al bestiar

Els últims atacs han portat a immobilitzar fins a nou explotacions al Pallars i l’Alt Urgell per la presència de tuberculosi bovina

Redacció 22 de juny de 2018 a les 10:14
Fins a nou explotacions ramaderes estan afectades per turberculosi bovina | Adrià Costa
El PSC de les comarques de Lleida ha reclamat al Departament d’Agricultura mesures de suport urgents per tal de frenar els atacs de la fauna salvatge al bestiar del Pirineu. Els socialistes han entrat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya per tal que s’especifiquin el nombre d’atacs registrats entre 2010 i 2018 i les indemnitzacions que encara estan pendents.

El diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Òscar Ordeig, ha criticat que la “deixadesa” del Govern, a qui acusa de no donar una resposta “contundent i aclaridora” sobre els successius atacs de fauna salvatge a explotacions de vaques del Pallars i l’Alt Urgell, que ha portat a immobilitzar fins a nou explotacions per la presència de tuberculosi bovina.

Per la seva banda, la viceprimera secretària del Pirineu del PSC, la trempolina Sílvia Romero, ha qualificat de “flagrants” els que considera “incompliments del Departament amb el sector ramader”.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació