Divendres, 19 d'abril de 2024
Esbaiola't

L’Esbaiola't 2018 comptarà amb 28 companyies, 32 espectacles i 88 activitats

El festival de teatre i circ d’Esterri d’Àneu tindrà lloc del 19 al 22 de juliol

Redacció / ACN 19 de juny de 2018 a les 09:15
Cercavila inaugural d’una edició anterior de l'Esbaiola't | Oriol Riart
El festival Esbaiola’t, que se celebrarà del 19 al 22 de juliol a Esterri d’Àneu, comptarà amb un total de 28 companyies, 18 de les quals professionals i 10 que no ho són, principalment de la zona del Pallars Sobirà. Durant els quatre dies de festival es presentaran 32 propostes artístiques i 88 activitats complementàries.

Les quatre companyies estrangeres presents enguany, tres franceses i una finlandesa, oferiran tres estrenes a l’estat espanyol que seran: L’Avis Bidon de La Compagnie, Inbox de la companyia Soralino i Soliloqués de la Compagnie Singulière. A més, el públic també podrà gaudir de Motosikai un espectacle ben gamberro amb la companyia finlandesa Race Horse Company.

El festival de teatre i circ també comptarà amb les companyies de l'estat espanyol Teatre de l'Home Dibuixat, amb el seu espectacle Screen Man on combina titelles i audiovisuals; per als més petits, Teloncillo Teatro amb La Granja, la companyia de Valladolid amb 50 anys de trajectòria en el món del teatre i que a més, són Premio Nacional de Cultura 2013; i la prestigiosa companyia basca Teatro Gorakada, amb el premiat Moby Dick.

Pel que fa a les companyies catalanes, hi haurà Circ Circ amb el Teatre de Funàmbuls dins una petita carpa al mig d’un prat; també We-ding de Los Moñekos, un espectacle de dansa d’allò més divertit i transgressor; la prestigiosa banda de carrer Always Drinking Marxing Band que ens presentarà dues propostes El carrer és nostre que és l'espectacle itinerant per excel·lència de la banda, i un espectacle acabat d'estrenar Be diferent d'escenari però també amb molt humor i música en directe; en Gonzalo Martin tornarà amb la instal·lació d'audiovisuals Hologramas; i Com un llum farà uns tallers de llum i colors d'allò més originals amb el Glu Glu Glu
 

Pla general d'un dels actes del primer dia de l'Esbaiola't 2017. Foto: Oriol Riart


Al carrer, com en les passades edicions, hi haurà els jocs per a petits del Pájaro Carpintero, un espai d’experimentació i joc lliure molt ben pensat i curós en tots els seus elements. El festival també comptarà amb les companyies lleidatanes Zum-Zum Teatre, els Pastorets Rock, que prendran protagonisme inaugurant el festival amb una festa musical, La Baldufa, els jocs de Tombs Creatius i els tallers de l’Escola Solaç de Tàrrega i Mollerussa.

Les companyies i associacions del territori segueixen col·laborant amb el festival: la desvergonyida Esperanceta que treu el cap per la finestra de l'Ecomuseu, els Diables de les Valls d'Àneu que faran un gran correfoc el dissabte a la nit, els tallers de llana que es realitzen a la Caravana Xisqueta, l'espectacle del grup de teatre local els Xants Grup Escènic, els Kina Creu amb la festiva batucada, el jove grup de grallers Peta Canyes que acompanyaran els Bastoners de les Valls d'Àneu i la cercavila de capgrossos amenitzada pels capgrossos de L'Estarna i la xaranga de Kina Creu, i finalment, la xocolatada que faran el Grup de Dones d'Esterri, un començament molt dolç pel festival.

I finalment, una col·laboració amb l'Aula Municipal de Teatre de Lleida permetrà que un grup de vuit estudiants realitzin un taller de teatre amb l'Enric Blasi, membre de La Baldufa que acabarà formant part de la programació del festival. A més, els alumnes de l'Aula també seran voluntaris del festival, teixint així relacions amb tot l'equip i aprenent sobre organització d'un festival d'arts escèniques.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació