Dijous, 25 d'abril de 2024
recerca

Identificats més de 110 avantpassats de la Vall Fosca gràcies a la col·laboració dels veïns

Alguns dels retrats de l’exposició “Caçadors de mirades” ja pengen de les façanes dels pobles de la Vall

Jordi Ubach Llorens 12 de juny de 2018 a les 09:44
Un dels retrats penjats de la façana de Casa Sastre | Ajuntament
El Museu Hidroelèctric de Capdella ja ha començat a penjar a les façanes de les cases de la Vall Fosca els retrats que formen part de l’exposició Caçadors de Mirades, que recopila imatges de grans dimensions de persones de la Vall des de 1936 al 1965. El muntatge de l’exposició està essent laboriós, atès que és el primer cop que s'organitza una exposició de carrer i que, a més, es fa pels pobles de la Vall. La mostra es preveu inaugurar a l’estiu.

Tots els pobles de la vall tindran a les façanes de les cases retrats capturats pel fotògraf suís Fritz Ritz, que han estat cedides per un particular. La col·lecció de retrats de Ritz la formen 172 fotografies però, a més, també s’han recuperat fotografies fetes pels fotògrafs Pere Piqué i Rafel Marsol.
 

Retrat penjat de la façana de Casa Aguiró. Foto: Ajuntament de la Torre de Capdella


Els retrats estaven sense identificar i gràcies a la col·laboració dels veïns, que han respòs a la crida del Museu a través d’un període de participació ciutadana, s’ha pogut posar nom als rostres anònims. En total, s’han pogut identificar més de 110 persones. Un procés d’identificació dels familiars que està essent especialment emotiu, ja que per a molts d’ells és el primer contacte visual que tenen amb els seus pares o avis.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació