Dissabte, 20 d'abril de 2024
Curses de muntanya

La 5a Milla Vertical omplirà Àreu de corredors aquest dissabte

La prova manté les característiques i la dificultat després dels canvis en el recorregut aplicats l’any passat

Redacció 7 de juny de 2018 a les 11:19
La presentació de la prova va tenir lloc a la Diputació de Lleida | Diputació
La Milla Vertical d’Àreu, considerada com una cursa única al Pirineu per les seves característiques de distància i de desnivell, amb arribada al cim del Monteixo a 2.905 metres, assoleix enguany la seva 5a edició. La prova, que se celebrarà aquest dissabte, mantindrà en aquesta edició el mateix recorregut de l’any passat, que va ser més dur i amb més verticalitat que en les edicions anteriors.

La competició manté l’encant de córrer més que el sol, amb la sortida a les 18:30 hores des de la plaça d’Àreu i l’arribada al cim del Monteixo abans no s’amagui el sol, un repte tret del conte L’Edat de les Pedres de Pep Coll. La prova es va presentar la setmana passada a la Diputació de Lleida amb la presència, entre altres, de l’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós; el director de la cursa i alcalde de l’EMD d’Àreu, Jordi Escolà i el diputat provincial, Gerard Sabarich.

L’alcalde d’Alins, Josep Maria Lladós, va expressar tot el seu suport a la cursa com a gran atractiu turístic, amb la finalitat que la gent conegui la vall on també es troba la Pica d’Estats, que és un reclam turístic de primer nivell. Gerard Sabarich, de la seva banda, ha destacat que es tracta d’una de les curses deganes de Lleida i per descomptat del Pallars Sobirà, que es va iniciar com la Cuita el Sol

Jordi Escolà, com a director de la cursa i alcalde de l’EMD d’Àreu, ha explicat que es farà el mateix recorregut que es va introduir l’any passat per fer la cursa una mica més dura, amb 3,6 quilòmetres de distància i 1.685 metres de desnivell positiu. “Unes característiques tècniques que la situen com una de les verticals més difícils i més dures”, segons Escolà. Escolà ha afegit que esperen mantenir les xifres de participació de l’any passat, que van ser d’uns 150 corredors. 

Durant tot el cap de setmana del 9 al 10 de juny s’han organitzat diferents activitats al municipi d’Alins. Entre les activitats previstes tindrà lloc un dels certàmens dels festivals de senderisme dels Pirineus que impulsa l’IDAPA. Es tracta del Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats amb dues rutes previstes. Una de les rutes guiades permetrà conèixer el ric patrimoni cultural d’Àreu: una antiga vila closa en forma de castell, una serradora i l’únic molí fariner en funcionament a Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació