Dilluns, 29 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp augmenta un 50% la quota fixa de l’aigua potable

Aquest increment afecta els veïns del municipi que encara no tenen instal·lat un comptador, amb l’objectiu que tothom pagui pel que consumeix | Una moció en favor dels CDR provoca moments de tensió entre els regidors

Jordi Ubach Llorens 5 de juny de 2018 a les 09:54
Imatge d’arxi d’una sessió plenària a l’Ajuntament de Tremp | Jordi Ubach
El ple de l’Ajuntament de Tremp ha aprovat al ple d’aquest dilluns, amb els vots favorables del PDECat i d’ERC i en contra de Compromís per Tremp, un increment del 50% de la quota fixa del subministrament d’aigua potable per aquest any 2018. Aquesta és una mesura que pretén penalitzar i que afecta els veïns del municipi que encara no tenen instal·lat el comptador d’aigua, la majoria dels quals resideixen en diferents nuclis de població.

L’Ajuntament va iniciar l’any 2016 una campanya de bonificacions amb 150 euros destinada als veïns que no disposaven de comptador, després de detectar que fins a 390 usuaris del municipi no disposaven de l’aparell. L’objectiu, segons l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, era que tothom s’instal·lés el comptador per tal de reduir el dèficit i que tothom pagués per l'aigua que consumeix. 

El consistori va posar de terminl el 31 de desembre passat per a que tots els veïns s’instal·lessin l’aparell. A 1 de gener, un 63% dels veïns que no en tenien ja se l’havien instal·lat, però donada l’alta demanda i per donar més marge als veïns, pel 37% restant el termini es va allargar fins el 31 de març. No ha estat fins aquest mes de juny, però, que no s’ha aprovat aquesta mesura per l’al·legació d’un veí que ha estat desestimada.

Actualment, segons Ubach, el nombre de veïns que s’ha instal·lat el comptador ja supera el 80% i assegura que l’objectiu és que s’assoleixi “el 90 i molt per cent”. L’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament continuarà penalitzant aquells usuaris que no s’instal·lin el comptador.

Tensió per la moció en favor dels CDR

Un dels moments més tensos del ple va venir de la mà de la moció que denuncia, textualment, “la criminalització dels CDR per part de l’aparell de l’Estat espanyol”, que va ser aprovada amb els vots favorables del PDECat i d’ERC. Compromís per Tremp va donar llibertat de vot als seus regidors, un dels quals hi va votar a favor, dos en contra i dos s’hi van abstenir.
 

Orrit es va mostrar especialment crític amb els CDR. Foto: Jordi Ubach


Prèviament a la votació, el portaveu de Compromís per Tremp, Víctor Orrit, va demanar la retirada de la moció “en favor de la convivència cívica i plural del municipi”, en referència als llaços grocs que hi ha penjats per tota la ciutat. L’exalcalde va lamentar no conèixer els membres del CDR de Tremp, va criticar també les estelades que hi ha penjades en alguns fanals de la ciutat i va assegurar que els CDR actuen a Tremp “amb total impunitat”.

En aquest sentit, Orrit va assegurar que hi ha “un ús i un abús de l’espai públic”, en referència als llaços grocs i a la simbologia i als missatges “polítics” que llueixen a la façana i als pilars de la casa de la vila. “Aquesta és la casa de tots els trempolins, i s’ha apoderat d’una simbologia excessiva”, va afirmar. La regidora socialista, Lola Abelló, va assegurar fins i tot que l’ocupació d’espai públic de manera abusiva “és una forma de violència”.

La portaveu d’Esquerra, Maria Pilar Cases, va respondre que la moció que se sotmetia a votació únicament parla de que no es criminalitzin els membres del CDR “perquè no són criminals ni violents”.

 ÀUDIO: Escolta el ple municipal a continuació:


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació