Divendres, 26 d'abril de 2024
carreteres

Front comú per la millora de les carreteres de Sant Esteve de la Sarga

La “Declaració de Sant Esteve de la Sarga” aconsegueix unir representants polítics de tots els partits per posar remei al mal estat de les carreteres d’accés a nuclis habitats

Jordi Ubach Llorens 4 de juny de 2018 a les 10:01
Representants polítics, amb Jordi Navarra en primer pla, visitant la zona | Ajuntament
Els cinc regidors de les tres formacions polítiques presents a l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, amb l’alcalde Jordi Navarra al capdavant, han redactat un document en què demanen al Govern de la Generalitat de Catalunya que analitzi en profunditat i aporti solucions al mal estat de les carreteres locals que porten a nuclis habitats del municipi.

Una problemàtica que es repeteix en molts altres indrets, no només del Pirineu, i que degut a la forta pluviometria dels últims mesos, s’ha vist enguany més accentuada. El detonant d’aquesta situació va ser la greu esllavissada del passat 16 d’abril que va provocar la mort d’un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga, els pares de l’alcalde, Jordi Navarra.

El punt de partida va tenir lloc el passat divendres amb una trobada entre els regidors de Sant Esteve i representants polítics dels diferents grups i subgrups al Parlament de Catalunya i de la Diputació de Lleida. També hi va assistir el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, com a representant comarcal.
 
La visita va servir per donar-los a conèixer a tots plegats la situació de les carreteres i per demanar-los que els recolzin en les seves reivindicacions. En la que s’ha batejat com a Declaració de Sant Esteve de la Sarga, els regidors transmeten la “preocupació” dels veïns del municipi per “l’estat deficient i la manca de seguretat” de les carreteres locals per les quals han de transitar habitualment, en molts casos per accedir als seus llocs de treball, com són les explotacions agràries i ramaderes.

El manifest demana el traspàs d’aquestes carreteres, de titularitat local, a ens supracomarcals, com la Diputació de Lleida o la Generalitat, al·legant que tenen “més mitjans tècnics, humans i materials per destinar-hi recursos econòmics” per al seu manteniment. En aquest mateix sentit s’han pronunciat recentment el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Consell d’Alcaldes del Pallars Sobirà.
 

La trobada institucional va tenir lloc el passat divendres. Foto: Ajuntament


En declaracions a Pallars Digital, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra ha explicat que la trobada “va anar bé” ja que hi va notar “voluntat de trobar solucions” entre els representants polítics. Navarra ha explicat que ara el que toca és seguir treballant amb unitat i no deixar que la de divendres sigui “una trobada d’un dia". Navarra ha demanat als Parlamentaris que posin “fil a l’agulla” per aportar solucions a la problemàtica.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació