Dijous, 25 d'abril de 2024
Fires

Rialp rememora els treballs antics en la 9a edició de la Fira d'Oficis i Menestrals

L'edició d'aquest any girarà entorn de la ramaderia

Redacció 31 de maig de 2018 a les 11:38
Representants polítics durant la inauguració de la Fira de l'any passat | Ajuntament de Rialp
Rialp celebra aquest cap de setmana la Fira d'Oficis i Menestrals, amb la intenció de recrear aquells oficis que amb el pas del temps i del progrés, han anat desapareixent. A més, es recordarà com era la població durant els anys 50, 60 i 70, quan Rialp era un punt de trobada de la comarca del Pallars Sobirà. 

L'Ajuntament de Rialp dedica la novena edició de la fira a la ramaderia. L'alcalde de la població, Gerard Sabarich, ha destacat que, d'aquesta manera, els visitants podran gaudir d'un element que era fonamental "per al sector primari de la comarca de fa 30 o 40 anys, recordant els nostres orígens més recents".

Presentació de la 9a Fira d'Oficis i Menestrals de Rialp. Foto: Diputació de Lleida


Recuperada de l'antiga fira que es feia al poble, el certamen ofereix activitats força variades amb l'objectiu d'intentar dinamitzar els petits negocis d'artesania, basats en la tradició d'un municipi que, com recorden els més grans, era un poble d'oficis enmig d'un entorn on gairebé tothom era pagès i vivien de la ramaderia.

Així, la fira vol posar en valor l’activitat ramadera i l'activitat artesana als pobles, tot donant-la a conèixer al públic visitant per tal que aquest entengui la importància d'aquestes activitats en els petits pobles de muntanya. La fira comptarà amb 23 mestres artesans que faran demostracions d'antics oficis, així com 40 parades de venda i gastronomia, la majoria d'elles de productors locals. 

També cal destacar que durant els dos dies els visitants podran gaudir del menú de fira als restaurants de Rialp, a 15 euros per persona i amb productes de forn de Rialp.
 

Consulta el programa d'actes de la 9a Fira d'Oficis i Menestrals de Rialp
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació