Dijous, 18 d'abril de 2024
igualtat

El Pallars tindrà dos oficines d’atenció per a persones LGTBI

Els dos Consells Comarcals han signat un acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

Darío Albert 30 de maig de 2018 a les 11:57
La directora d’Igualtat, Mireia Mata, en la signatura de l’acord a Tremp | Sònia Font
Els Consells Comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà oferiran un nou servei integrat d’atenció a persones del col·lectiu LGTBI. Ho faran a partir de l’acord que aquest dimecres al matí han signat els ens comarcals, primer a Tremp i després a Sort, amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. 

Es tracta d’un servei d’atenció, de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Té com a finalitat garantir els drets i la igualtat en el tracte  de les persones lesbianes, gais, transsexuals/transgènere, bisexuals i intersexuals dels àmbits comarcals. 

La directora d'Igualtat del departament, Mireia Mata, ha destacat la importància d'aquest servei d'informació i sensibilització arreu del territori. "Els drets de les persones LGTBI no són altra cosa que drets humans i no han de ser considerats com a drets metropolitans", ha afegit. Mata ha remarcat que el fet que les persones d'aquest col·lectiu s'hagin de desplaçar a les grans ciutats per gaudir d'aquests serveis és "una forma més de desigualtat". 

La directora d’Igualtat ha explicat que el Pirineu “s’està implicant molt en l’obertura d'aquests serveis" i ha agraït la predisposició dels consells pallaresos. En aquest sentit, el vicepresident del Pallars Jussà, Martí Cardona, ha destacat que l'acord segueix la línia d'acció de l'ens comarcal "d'ajudar els col·lectius més desafavorits". 

Al Pallars Jussà, l’atenció personalitzada es realitzarà des de l’Oficina Jove, un entorn que facilita la pluralitat de les expressions de gènere i la diversitat i formes dels diferents models de vida, on es podran donar resposta a les inquietuds i necessitats dels que així ho requereixin.  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació