Dilluns, 29 d'abril de 2024
crescudes

Desactivada l'alerta del pla Inuncat per l'estabilització dels cabals dels rius

Es manté la prealerta per fer seguiment dels cabals del rius de la Conca de l'Ebre

ACN 29 de maig de 2018 a les 10:30
La Noguera Pallaresa baixant amb força al Pallars Sobirà | OT Pallars Sobirà
Protecció Civil ha tancat l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per l'estabilització dels cabals i la millora de les condicions meteorològiques. El Pla queda ara en situació de prealerta, d'acord amb les previsions de pluja fins demà emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per la informació rebuda de la Confederación Hidrográfica del Ebro (CHE) de cabals alts als rius.

Així, ara es fa seguiment dels cabals dels rius de les conques de l'Ebre davant la previsió de pluges durant la nit i demà al matí que poden ser localment intenses. La Garona a Bossost presenta un cabal de 90 metres cúbics per segon, la Noguera Pallaresa a Escaló de 64; la Noguera Pallaresa a Collegats de 140, i la Noguera Ribagorçana al Pont de Suert de 58.

Protecció Civil manté les recomanacions d'extremar la precaució a l'entorn dels rius de la conca de l'Ebre i valorar la seguretat de les activitats dins del riu. Es recomana en general que la ciutadania s'allunyi de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no hi estacioni vehicles. També s'aconsella no travessar cap riu, ni riera ni zona inundada amb aigua.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació