Dimecres, 24 d'abril de 2024
corrupció

El pallarès Jordi Castells, entre els detinguts en la macrooperació contra la Diputació de Barcelona

Els cinc detinguts estan citats a declarar aquest matí davant del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona | Avui el jutge decidirà si els deixa lliures o els imposa mesures cautelars

Jordi Ubach Llorens 25 de maig de 2018 a les 10:08
Un agent policial davant les portes de la Diputació durant l’escorcoll | Adrià Costa
Qui fou director de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona i actual subdirector general de Cooperació Local de la Generalitat, el trempolí Jordi Castells Masanés, és un dels cinc investigats per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola en la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics de la Diputació de Barcelona

Els cinc detinguts han arribat aquest matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Estan citats a declarar davant del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, que investiga la causa per malversació de fons públics, frau de subvencions, negociacions prohibides a funcionaris, falsedat documental i tràfic d'influències. Avui el jutge decidirà si els deixa lliures o els imposa mesures cautelars.

La policia espanyola posa molt èmfasi en Jordi Castells. Segons destaca el comunicat policial, va dimitir de l’anterior càrrec precisament arran de les notícies que l'acusaven de repartir més d'un milió d'euros de la cooperació al desenvolupament de forma irregular entre empreses privades i entitats sense ànim de lucre. Havia rebut denúncies anònimes i s'hi van sumar la CUP i la CGT, que ho van traslladar a l'Oficina Antifrau.

La resta de detinguts són l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia; l’exdirigent de CDC i president i fundador de la Fundació CATmón, Víctor Terradelles; Jonathan Jorba, cap de l’Oficina de Cooperació de la Generalitat, president i patró de la Fundació CATmón; i Joaquim Ferrer Serra, director de PIMEC fins 2014.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació