Dimecres, 24 d'abril de 2024
Geoparc

El Pallars celebra la Setmana dels Geoparcs Europeus

L'objectiu és divulgar els Geoparcs i promocionar el territori

Redacció 23 de maig de 2018 a les 11:49
Porta d'entrada al territori Geoparc col·locat a l'alt de Comiols | ACN
El Geoparc Orígens-Pirineus Catalans ha organitzat una desena d'activitats per celebrar la Setmana dels Geoparcs Europeus. Aquesta és la segona edició i porta per nom "El Geoparc explicat pels seus protagonistes" ja que diferents personatges rellevants faran de fil conductor per explicar el patrimoni i la història del Geoparc. 

D'aquesta manera, els encarregats de conduir les activitats al Geoparc dels Pirineus seran l'enginyer Smith, vinculat a la central de Talarn, els neandertals de la Roca dels Bous de Camarasa, els raiers de Coll de Nargó, el centurió Luci Emili Patern i el geòleg Lluís Marià Vidal. 

Les diferents activitat seleccionades per aquesta edició, que comencen aquest divendres i s'allargaran fins el 10 de juny, també estan emmarcades a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i per això totes tenen una vessant cultural que s'integra amb el patrimoni geològic. 

La Setmana dels Geoparcs Europeus té lloc cada any entre finals de maig i principis de juny. És una celebració que s'emmarca dins la Xarxa de Geoparcs Europeus amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la protecció i conservació del patrimoni geològic. 
 

Consulta totes les activitats de la Setmana dels Geoparcs Europeus
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació