Dimarts, 7 de maig de 2024
Geoparc

Un miler de persones celebren el reconeixement de la Unesco al territori

L'objectiu de la festa era il·lusionar i involucrar el territori per haver aconseguit el distintiu de Geoparc Mundial

Redacció 21 de maig de 2018 a les 11:11
Els més petits van pintar un mural al passeig Pompeu Fabra | Geoparc
Un miler de persones han participat aquest diumenge a Tremp a la festa de celebració del reconeixement del territori com a Geoparc mundial per part de la Unesco. La festa tenia per objectiu il·lusionar i involucrar la població per haver aconseguit aquest distintiu. 

Durant el matí, els actes es van concentrar al passeig del Vall de la població, just davant de l'Epicentre que va oferir una jornada de portes obertes. Al carrer es van organitzar tallers i activitats per a grans i petits, que es van divertir aprenent sobre geologia, prehistòria, dinosaures, astronomia o energia hidroelèctrica.

A la tarda, de les cinc a les set, la festa es va traslladar al passeig Pompeu Fabra, on va tenir lloc un berenar popular de coca i xocolata desfeta i a la pintada d'un mural gegant. La celebració va estar animada per la companyia de teatre A Galet, i pel grup Tocats i Fugats. Els Trabucaires de Tremp van ser els encarregats de tancar l'acte festiu. 

Aquesta festa popular ja s'havia de celebrar el mateix dia que es coneixia el reconeixement de la Unesco al territori, el 17 d'abril, però l'esllavissada mortal que el dia anterior s'havia produït a Castell de Mur va obligar a suspendre tots els actes festius. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació