Sort fa una crida per recollir fotografies històriques de les celebracions de l'11 de setembre a la vila

per Pallars Digital, 23 d'octubre de 2013 a les 09:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 
REDACCIÓ | El Comissionat del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya i el Museu d´Història de Catalunya estan organitzant l´exposició '300 Onzes de Setembre · 1714-2014', amb l´objectiu de donar a conèixer el procés de construcció de la memòria col·lectiva i dels actes de commemoració i reivindicació dels fets de 1714, procés endegat per les successives generacions de catalans d´aleshores ençà. L´exposició pretén desvetllar les claus del procés històric que ha menat a la consolidació de l´Onze de Setembre com a Diada Nacional de Catalunya.
 
La mostra planteja un recorregut de 300 anys que començarà introduint al visitant a l´escenari del setge de la Barcelona de l´Onze de Setembre de 1714. Des d´aquí, s´iniciarà un interessant itinerari, des de l´endemà de la desfeta, passant per les primeres mostres de resistència a l´opressió borbònica i de reivindicació del passat nacional. 
 
En aquest punt, l´exposició s´endinsa en el període de recuperació i reivindicació de la memòria de la Guerra de Successió i el despertar de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb les seves manifestacions polítiques, literàries, periodístiques i artístiques. En el darrer àmbit de l´exposició es mostra la celebració de l´11 de Setembre d´ençà 1976, i l´objectiu és que hi sigui representat tot el territori de Catalunya.
 
És per aquest motiu que l'Ajuntament de Sort fa una crida pública en que demana imatges als seus ciutadans de la celebració de l´Onze de Setembre en els anys 70, 80 i 90 del segle passat a la vila. Les fotografies es poden portar en mà a l´Ajuntament de Sort o bé enviar-les per correu electrònic, amb una resolució mínima de 300 DPI, a la bústia [email protected], manifestant el permís a la reproducció de la mateixa.
 
L'exposició s'estrenarà a principis de 2014 al Museu d'Història de Catalunya i finalitzarà el 28 de setembre.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Arxivat a:
Del dia