Dijous, 25 d'abril de 2024
Geoparc

El Geoparc celebra el reconeixement de la Unesco amb una festa popular

Amb el lema “Tots junts fem Geoparc” s'han organitzat per diumenge diverses activitats festives a Tremp

Redacció 17 de maig de 2018 a les 11:23
Foto de grup entre totes les parts implicades al Geoparc | Jordi Ubach
El Geoparc Orígens-Pirineus Catalans celebrarà aquest proper diumenge, 20 de maig, que el territori ja forma part de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. La festa, que tindrà lloc a Tremp i s'allargarà durant tot el diumenge, té per objectiu il·lusionar i involucrar la població per haver aconseguit aquest distintiu. 

Amb aquestes accions, es vol donar a conèixer el ric patrimoni del Geoparc, que està explicat i detallat als diferents equipaments. Per aquest motiu, aquests seran els protagonistes de la festa del matí. En aquest sentit, durant el matí hi haurà una jornada de portes obertes a l'Epicentre, on es podrà conèixer en profunditat el patrimoni divers del territori. Davant de l'equipament, al passeig del Vall, s'organitzaran tallers i activitats per a tota la família, on grans i petits podran divertir-se aprenent sobre geologia, prehistòria, dinosaures, astronomia, energia hidroelèctrica, entre d'altres.

A la tarda, de les cinc a les set, la festa es traslladarà al passeig Pompeu Fabra, on es repartirà un berenar popular de coca i xocolata desfeta, mentre els nens participen a la pintada d'un mural gegant. A més, la celebració estarà animada per la companyia de teatre A Galet, i pel grup Tocats i Fugats. Finalment, els Trabucaires de Tremp tancaran l'acte festiu amb la seva actuació. 

Aquesta festa popular ja s'havia de celebrar el mateix dia que es coneixia el reconeixement de la Unesco al territori, el 17 d'abril, però l'esllavissada mortal que el dia anterior s'havia produït a Castell de Mur va obligar a suspendre tots els actes festius. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació