Dijous, 25 d'abril de 2024
Mural

Un nou mural a la Pobla de Segur reivindica la dona fallaire

L'obra combina dos de les tradicions de la localitat: les falles i els raiers

Redacció 16 de maig de 2018 a les 11:14
Explosió d'art a les parets de la Pobla de Segur. En el darrer any s’ha pogut veure com un dels carrers de la població -l’Avinguda Pirineus- ha anat prenent color de manera progressiva. L’última mostra, la d'un mural que reivindica la dona fallaire, obra de Xavi el Petit i Thor Sanabria. Aquests dos artistes van ser els mateixos que van pintar una paret a Baro per reivindicar la llibertat dels presos polítics.

El grup d’escoltes de la Pobla van ser els primers en pintar una part d'aquest mural, als que els van seguir artistes com la trempolina Potxons a la Carta. Poc a poc es va anar omplint tota la paret. Tant és així que ara la pintada, que combina dos tradicions poblatanes -falles i raiers- s’ha hagut de pintar en una façana del davant, de propietat privada.

Tot i fer una crida als artistes que estiguin disposats a pintar un mural, no es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de la Pobla de Segur. El consistori tan sols fa de punt d’unió entre els interessats i els propietaris dels edificis, la majoria dels quals veuen amb bons ulls que els redecorin parets que feia anys que no es veien tan guarnides. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació