Dilluns, 29 d'abril de 2024
Museus

Quin misteri amaguen els museus del Pallars?

Aquest cap de setmana celebren el Dia Internacional dels Museus

Darío Albert 15 de maig de 2018 a les 10:56
Les visites teatralitzades de l'Esperanceta arrenquen el somriure dels visitants | Ecomuseu
Aquest dilluns, les xarxes socials es van omplir d'unes publicacions molt curioses. Els museus de la demarcació de Lleida alertaven d'un misteri al voltant de les seves peces exposades. Algunes desapareixien i, per contra, n'apareixien de noves.
 


Aquest dimarts, però, ja s'ha explicat aquest misteriós cas. En motiu del Dia Internacional dels Museus, els equipaments de la Xarxa de Museus de Lleida han decidit connectar-se i intercanviar-se alguna peça. 

Així, durant el cap de setmana tindran lloc diverses activitats al voltant de les peces que han rebut. D'aquesta manera, el Museu de la Conca Dellà -que ha rebut un llibre del Museu Diocesà de la Seu d'Urgell- organitza diumenge al migdia un taller de cal·ligrafia medieval. El Museu de la Vall d'Aran és l'equipament que ha rebut les peces enviades des d'Isona. En concret, una mandíbula d'agrosaure, que s'aprofitarà per recrear una excavació arqueològica. 

De la seva banda, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu ha rebut una peça de la Fàbrica Trepat de Tàrrega, i li ha "desaparegut" una esquella i una bossa de pastor, que han aparegut al Museu de la Noguera. Aquest intercanvi simbolitza la connexió entre el pla i la muntanya, pel que fa a la transhumància dels ramats i la comercialització de les peces de la fàbrica.  L'Ecomuseu acollirà la inauguració de l'exposició Muntanyes a la prehistòria. L'Arqueologia al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Serà aquest divendres a les vuit del vespre. A les vuit del vespre, l'Esperanceta conduirà una de les seves visites teatralitzades al museu. 



Enguany se celebra la 41a edició del Dia Internacional dels Museus, que està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. L'Ajuntament de la Pobla de Segur també se sumarà a les celebracions i ha programat, per a divendres a la una del migdia, una jornada de portes obertes al conjunt modernista Casa Mauri. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació