16 d'abril de 2024
medi ambient

L'Ultra Clean Marathon passarà pel Pallars per netejar els espais naturals

La tercera etapa d'aquesta cursa recorrerà el Pallars: de Gerri de la Sal a Tremp

Redacció 11 de maig de 2018 a les 10:29
Els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera seran els ambaixadors de la cursa | UCM
Catalunya acollirà per primer cop l’Ultra Clean Marathon, un repte ambiental i esportiu que té com a objectiu disputar durant una setmana una marató cada dia, al mateix temps que es recullen residus abandonats pel territori. La primera Ultra Clean Marathon se celebrarà del 13 al 19 de maig en set etapes que sumen un total de 295 quilòmetres.

Del total d'etapes que conformen la Marató, n'hi ha una -la tercera- que recorrerà el Pallars. Serà dimarts que ve que els corredors surtin de Gerri de la Sal i arribin a Tremp, passant per la Pobla de Segur i Aramunt. Serà una etapa dedicada als boscos de muntanya. 

L’Ultra Clean Marathon neix aquest any amb la finalitat d’augmentar la conscienciació i mobilització ciutadana, reduir residus en espais naturals i promoure mesures de conservació de la natura. Alhora, vol fer créixer el compromís de les persones esportistes en la cura del medi ambient, i la promoció de curses i activitats esportives solidàries i alhora sostenibles.

Dos ambaixadors i dos-mil participants

La carrera es desenvoluparà durant 7 dies consecutius, amb etapes de 42 quilòmetres cada una. Comptarà amb la implicació i col·laboració de dos esportistes fortament compromesos amb el medi ambient com Albert Bosch i Nicole Ribera, que seran els ambaixadors de la cursa. Així, participaran com a corredors i també com a dinamitzadors, promovent la mobilització ciutadana, d’empreses i entitats envers aquesta iniciativa. Ells dos correran els 295 quilòmetres del repte.
 

Imatge gràfica de l'Ultra Clean Marathon.


A més, persones a títol individual o col·lectivament (escoles, entitats, empreses) també hi poden participar fent la distància que prefereixin (1,5, 10 o 42 quilòmetres) i acompanyant a Bosch i Ribera. La inscripció es pot fer a través de la pàgina web i és gratuïta. L’únic requisit és que els participants han de signar el manifest de compromís amb la natura.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació