Divendres, 19 d'abril de 2024
ós bru

Un miler de ramaders es manifesten a França contra la reintroducció de l’ós al Pirineu

Els pagesos defensen la tasca que fa la ramaderia en la conservació del medi ambient i demanen solucions urgents contra els danys als ramats

Redacció 2 de maig de 2018 a les 09:40
Unió de Pagesos va participar a la manifestació a França | Unió de Pagesos
Més d’un miler de ramaders pirinencs es van manifestar dilluns a Pau (França) contra els danys de l’os als ramats del Pirineu, convocada per l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni d’Arieja-Pirineus, després que el ministre francès de la Transició ecològica i solidària anunciés fa un mes que serien reintroduïts dos ossos a Béarn (departament dels Pirineus Atlàntics) la propera tardor.

A la manifestació hi van participar ramaders de totes les zones dels Pirineus francesos, a més de ramaders dels Pirineus catalans, entre els quals representants d’Unió de Pagesos, del País Basc i de Navarra. Junts van recórrer els carrers de la ciutat amb una pancarta on s’hi podia llegir “No més óssos al Pirineu”.

En els parlaments dels participants, després de la manifestació que va transcórrer pel centre de la ciutat de Pau, Unió de Pagesos va defensar la tasca que fa la ramaderia en la conservació del medi ambient i va demanar solucions urgents contra els danys de l’ós als ramats.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació