Dimecres, 24 d'abril de 2024
Geoparc

El Geoparc espera duplicar el nombre de visitants en cinc anys

La Conca de Tremp-Montsec passa a formar part de la xarxa de Geoparcs Mundials | El territori celebra amb alegria i esperança el reconeixement internacional de la Unesco

Jordi Ubach Llorens 18 d'abril de 2018 a les 09:35
Imatge de la roda de premsa que va servir per anunciar la distinció | Jordi Ubach
La Conca de Tremp-Montsec va passar ahir a formar part de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. La resolució feta pública ahir per la Unesco és una fita molt esperada pel territori i per totes les parts implicades en el que fins ahir era el projecte Conca de Tremp-Montsec. Tothom coincideix en assenyalar que aquesta distinció internacional donarà un impuls en els propers anys a tots els municipis que formen part del Geoparc.

El reconeixement de la Unesco es pot traduir en visibilitat del territori en l'àmbit internacional, per la qual cosa els responsables de l'espai esperen que s'incrementin el nombre de visitants. El president del Geoparc Conca de Tremp - Montsec, Joan Ubach, preveu que es dupliqui el nombre de visitants en cinc anys, amb el repte de desestacionalitzar el turisme.

En aquest sentit, Ubach ha assenyalat que formar part de la xarxa de Geoparcs de la Unesco “donarà una gran visibilitat i un reconeixement internacional” al territori. El mateix pensa el coordinador del Geoparc, Guillem Puras, que afegeix que aquest reconeixement millorarà la visibilitat de la zona, un fet que creu que “ajudarà a diferenciar-nos i a posicionar-nos com una destinació turística a nivell mundial”.
 

La roda de premsa ha finalitzat amb un foto de grup entre totes les parts implicades. Foto: Jordi Ubach


El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que el reconeixement com a Geoparc, a més de ser una gran notícia per la comarca, pot suposar un “revulsiu” i una “injecció de moral per acabar-nos de creure que som una zona potent en geologia, arqueologia i paleontologia”. Aranda creu que formar part d’una “elit” com la Unesco aportarà reconeixement a nivell mundial i retorn econòmic.

La roda de premsa celebrada ahir a la tarda al CST de Tremp de l’ICGC va ser seguida per alcaldes i membres dels consistoris que formen part del nou Geoparc. Tots coincideixen en destacar la importància de formar part de la xarxa de Geoparcs Mundials de la Unesco. Per mantenir aquesta marca, la Unesco avaluarà d’aquí a quatre anys la gestió del territori, fet que obliga a complir els objectius marcats. En aquest sentit, Ubach els va demanar “unitat i suport”. 

Reaccions a la xarxa

Un cop coneguda la notícia, les reaccions no es van fer esperar i les xarxes socials, com acostuma a passar en aquests casos, van ser un niu de comentaris tant d’entitats, institucions com particulars que es felicitaven per la consecució del reconeixement de la Unesco. N’hem recollit alguns.
                                   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació