Divendres, 19 d'abril de 2024
Sanitat

L'Hospital del Pallars celebra el seu 25è aniversari

Tot i el quart de segle de l'Hospital Comarcal de Tremp, la història sanitària a la ciutat es remunta molts més anys enrere

Redacció 17 d'abril de 2018 a les 10:53
Entrada principal de l'Hospital del Pallars, situat a Tremp | Arxiu
L'Hospital Comarcal del Pallars celebra aquest dimarts el 25è aniversari de la seva inauguració. Durant l'acte de celebració, tindrà lloc el reconeixement als professionals que fa 25 anys o més que treballen en aquest centre sanitari. En l'acte de celebració, hi participarà el gerent territorial de l'ICS a l'Alt Pirineu i Aran, Mateu Huguet, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach i el gerent de l'Hospital, Francesc Guerra. 

Tot i el quart de segle de l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp, la història sanitària a la ciutat es remunta molts més anys enrere. L'Hospital a Tremp es va obrir l'any 1521, en un edifici del carrer del Forn, de la mà del doctor Jaume Fiella. Tres segles més tard, es va traslladar a l'antic convent dels caputxins i es va convertir en el Sant Hospital de Tremp - Fundació Fiella. 

L'any 1933 la Generalitat de Catalunya va estudiar la possibilitat de transformar-lo en hospital comarcal i un any més tard va designar Tremp com a la ciutat que l'havia d'acollir. No obstant això, aquest projecte va quedar interromput per la Guerra Civil. 

L'any 1987 es signà un conveni amb l'Institut Català de la Salut, que el va permetre oferir assistència als afiliats a la Seguretat Social. Un any més tard, va començar la construcció del nou hospital, en terrenys que la Fundació Fiella va cedir a la Generalitat. 

Així mateix, ara fa 25 anys es va inaugurar un nou hospital amb el format de hospital comarcal, formant part de la xarxa d’hospitals que donen servei a la sanitat pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquests anys s’han anat adequant els serveis a les necessitats específiques de les comarques del Pallars amb el suport dels Hospitals Universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació