Dissabte, 27 d'abril de 2024
Geoparc

La Unesco farà públic el 17 d’abril si accepta com a Geoparc la Conca de Tremp-Montsec

Els municipis del territori engegen una campanya per donar a conèixer el Geoparc de Tremp a la població

Redacció / ACN 11 d'abril de 2018 a les 10:29
La pancarta del Geoparc penjada a Gerri de la Sal | ACN
Ja hi ha data per conèixer sí el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec rep el reconeixement de la Unesco. Està previst que la Junta de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura faci pública la resolució el 17 d'abril.

Per aquest motiu s'ha convocat una roda de premsa als mitjans en la que participarà el secretari general de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Jaume Massó; i el president de l'Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec, Joan Ubach.

Els 19 municipis que conformen el projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec ja llueixen pancartes de suport a la candidatura on s'hi pot llegir Esperem ser Geoparc Mundial de la Unesco. Amb aquesta campanya es vol donar a conèixer la candidatura entre la població del territori quan falta poques setmanes per conèixer la decisió de la Unesco.

Què és el Geoparc?

El de la Conca de Tremp-Montsec seria el segon Geoparc del territori català, on actualment hi ha el de la Catalunya Central, i el dotzè a l'estat espanyol. Les poblacions que formen part del projecte Geoparc tenen clar que aquesta distinció serà un revulsiu per al territori, ja que permetrà atraure més visitants que vulguin conèixer el seu important patrimoni.

El projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, amb més de 2.000 Km², està integrat per 19 municipis de 4 comarques lleidatanes: el Pallars Jussà (14), la Noguera (3), el Pallars Sobirà (1) i l’Alt Urgell (1).

L'òrgan de gestió del projecte Geoparc Conca de Tremp - Montsec és una associació sense ànim de lucre, formada per tots els ajuntaments del Pallars Jussà; així com els municipis de la Noguera Àger, Camarassa i Vilanova de Meià; Baix Pallars; i Coll de Nargó, a l'Alt Urgell. També en són membres els Consells Comarcals del Pallars Jussà i de la Noguera.

El projecte Geoparc disposa de tres seus, totes situades a Tremp. La seu científica al CST Pirineus del ICGC, la seu administrativa situada a l'Ajuntament de Tremp i el Centre de Visitants, l'Epicentre, com a punt neuràlgic d'informació turística i espai de benvinguda als visitants.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació