Divendres, 26 d'abril de 2024
Carenes

La 9a Caminada de les Carenes vol superar els 600 participants

Els alcaldes de Tremp i de Pont de Suert destaquen la unió d'esforços de les dues corporacions per organitzar la prova

Redacció 27 de març de 2018 a les 11:11
Els alcaldes de Tremp i Sort, al centre, durant la presentació | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la novena edició de la Caminada de les Carenes, que el 14 d'abril unirà el Pont de Suert amb Tremp. L'any passat la convocatòria va comptar amb més de 600 participants, una xifra que s'espera igualar aquest any.

L'acte ha comptat amb la presència del diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach; l'alcalde de Pont de Suert José Antonio Troquet, el regidor d'Esports de Tremp, Francesc Castells i el tècnic d'Esports de Tremp Jordi Fumàs. 

En la seva intervenció, Joan Ubach ha expressat el suport de la Diputació de Lleida a una jornada que és fruit "de la unió d'esforços i de voluntats entre els dos ajuntaments en la coorganització", un fet que ajuda a "anar millorant la prova any rere any". Per la seva part, José Antoni Troguet ha destacat "el vessant social" de la jornada, amb dues comarques que "per qüestions orogràfiques" no solen tenir massa relació, però que en aquest cas "allò que les separa, que són les muntanyes, és allò que les unirà el dia de la Caminada".

Organitzada conjuntament pels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR), la Societat Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la marxa està inclosa en la XVI Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Quatre recorreguts

La caminada transita per un recorregut que uneix les dues poblacions per camins tradicionals, ramaders i forestals, amb una longitud de 54 quilòmetres i  un desnivell positiu acumulat de 2.377 metres i un desnivell total de 5.116 metres. 

La prova consta de quatre recorreguts. El primer amb sortida des del Pont de Suert, amb una distància de 54,3 quilòmetres. El segon recorregut és més curt, i té el punt de sortida al nucli d’Adons. Té 32,5 quilòmetres i també arriba a Tremp. Les Carenetes és el tercer, pensat per als més petits. Amb sortida al nucli de Gurp, el tram és de nou quilòmetres. Per últim i com a novetat, enguany s’estrena un quart recorregut de 22 quilòmetres, entre Adons i el Pont de Suert.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació