Dijous, 16 de maig de 2024
presos polítics

Els juristes pallaresos es concentren per reclamar l’alliberament dels presos polítics

Una trentena de persones es concentren davant el Jutjat de Tremp contra uns empresonaments “no fonamentats"

Redacció 27 de març de 2018 a les 09:42
Juristes concentrats aquest dilluns davant el Jutjat de Tremp | Jeannine Abella
Juristes de tot Catalunya es van concentrar ahir a la 1 del migdia davant dels jutjats per reclamar que “s’aturi la violació dels drets humans dels catalans” i "l'alliberament immediat dels presos polítics". Molts d’ells anaven vestits amb la toga o de negre, tal com demanava la Coordinació d'Advocats Catalans, que és qui va fer la crida. A les concentracions s'ha llegit un manifest acordat pels Col·legis d'Advocats.

A Tremp la convocatòria l’ha fet l’Advocacia per la Democràcia per denunciar que els empresonaments “no són fonamentats” i per “requerir que s’aturi la violació dels drets humans dels catalans i que s’alliberin els presos polítics”. Procuradors i advocats adscrits a la ciutat, així com veïns que es van voler unir a la convocatòria, es van reunir a les portes del Jutjat en una aturada que va durar 5 minuts.

L’Advocacia per la Democràcia es va formar el passat octubre arran dels fets del dia 1 del mateix mes, amb l’objectiu de defensar de manera gratuïta els ciutadans que havien estat víctima de la violència policial durant el referèndum. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació