Dijous, 30 de maig de 2024
Camins

La Taula de Camins treballarà per enfortir el manteniment dels senders

L'IDAPA presenta les 16 accions que preveu desenvolupar al llarg d'aquest any

Redacció 26 de març de 2018 a les 11:06
Un grup de senderistes caminant pel Montsec | CCPJ
La Taula de Camins presenta el pla d'acció que l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) pretén executar al llarg d'aquest 2018. Són 16 accions repartides en diversos àmbits de treball -camins, caminar i senderisme- i que es van presentar en una nova sessió plenària de la Taula de Camins, l'òrgan consultiu i participatiu de l'IDAPA en aquesta matèria. 

En l'àmbit dels camins, els esforços se centraran en reivindicar el manteniment estable dels camins mitjançant l’elaboració d’un document de posicionament públic de la Taula. Així mateix, s’elaboraran uns vídeotutorials sobre com recuperar camins i s’iniciarà un estudi per identificar els camins històrics del Pirineu.


En l'àmbit del caminar, el protagonisme serà per a la salut. Es plantejaran activitats relacionades amb el caminar i el benestar físic i mental de la població, intentant donar més importància a la nutrició dels senderistes. L’accés segur a la muntanya també s’abordarà a partir d’un decàleg adreçat no al públic final sinó als prescriptors i acompanyants.

En el sector professional del senderisme, els guies fa temps que reclamen més visibilitat. Es dissenyarà una campanya de comunicació dirigida als turistes nacionals amb l’objectiu de fer emergir el valor afegit que comporta anar a la muntanya acompanyat d’un guia. Així mateix, el mètode SENDIF per determinar la dificultat dels itineraris a peu s’ampliarà per ser aplicable també als itineraris lineals i no només als que comencen i acaben al mateix lloc.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació