Divendres, 19 d'abril de 2024
Educació

Un pallarès presentarà el seu Treball de Recerca a Brasil i Jerez de la Frontera

El trempolí Adrià Ibáñez ha guanyat dos premis a la 19a Exporecerca Jove

Darío Albert 26 de març de 2018 a les 10:23
Ibáñez estudia segon de Batxillerat a l'Institut Samuel Gili i Gayà de Lleida | Javier Ibáñez
El pallarès Adrià Ibáñez ha participat a la 19a edició de l'Exporecerca Jove, la fira de recerca que organitza l'Associació per Promoure la Recerca Jove MAGMA, i que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona. Ibáñez hi ha presentat el seu treball de recerca, que ha consistit en la creació d'una obra literària, musical i plàstica a partir d'una inquietud personal: l'oblit. 

El jove trempolí, que està cursant segon de Batxillerat a l'Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida, s'ha endut dos guardons d'aquesta fira: el Premi Especial d'Arts i Lletres i el Premi Especial Jordi Domènech a la millor puntuació del jurat. Aquests dos premis comporten la possibilitat de presentar el treball a la Feria Ciencia en la Calle, de Jerez de la Frontera, i a la Fira Mercatec, que se celebrarà a Brasil a l'octubre. 

Ibáñez defineix el seu treball de recerca com una "introspecció". "He fet una recerca d'endins cap a enfora. Vaig treure un tema que m'inquietava personalment -l'oblit- en forma d'obra artística", ha explicat a Pallars Digital. El jove ha afegit que li agradaria estudiar el grau superior de composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya i que, de fet, el treball de recerca l'ha servit com un simulacre del que realment és vol dedicar: el cinema. "Com en el meu treball, el cinema reuneix la imatge, el so i el relat", ha conclòs. 

El treball combina la literatura, la música i l'art plàstic. Són 10 relats literaris, acompanyats d'il·lustracions i de composicions musical. Els temes musicals es poden escoltar al seu canal de Youtube, Spotify i altres plataformes digitals. Pel que fa els relats, alguns els ha presentats a certàmens literaris, com L'enemic invisible, finalista del premi Vent de Port de la Casa del Sol Naixent, i Interiores, guanyador del premi internacional St. Peters School.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació