16 d'abril de 2024
procés català

Els CDR es mobilitzen i tallen la sortida de la Volta a Catalunya a la Pobla

Un centenar de persones es manifesten en l’inici de la sisena etapa, que pel mal temps es va fer ahir des de la Pobla de Segur

Jordi Ubach Llorens 25 de març de 2018 a les 11:53
Els manifestants durant l’asseguda sota la mirada dels Mossos | CDR la Pobla
Un centenar de persones, convocades pels CDR de Tremp i la Pobla de Segur, s’han concentrat aquest dissabte a la població poblatana per protestar contra la decisió del jutge Llarena d’empresonar Raül Romeva, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull i Carme Forcadell. Ho van fer al voltant de les 14:30h, hora prevista de la sortida de la 6a etapa de la Volta ciclista a Catalunya, que pel mal temps no es va poder fer des de Vielha, com estava previst.

Una cinquantena de manifestants van tallar la C-13 amb una asseguda pacífica al mig de la carretera. La majoria d’ells portava estelades i pancartes amb proclames de llibertat, democràcia i per l'alliberament dels presos polítics. L’objectiu, segons fonts dels CDR, no era parar la Volta, sinó intentar “que no es normalitzi” la situació que està vivint el país arran dels últims esdeveniments.


Així, es va pactar amb l’organització fer un tall de 5 minuts. Fins i tot, segons expliquen les mateixes fonts, membres de l’organització de la Volta ciclista a Catalunya es va unir als manifestants, a títol individual, per donar suport a la mobilització.

Quan passaven tres minuts de l’hora acordada, una catorzena d’efectius de la brigada mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra van amenaçar en carregar si no es desfeia el tall de carretera. Pocs instants després, els manifestants donaven per acabada l’asseguda per continuar la protesta des del voral de la carretera sense cap tipus d’incident.
 

Tall de la Volta ciclista a Catalunya dels CDR a la Pobla de Segur. Foto: Joan Macaya

 

Tall de la Volta ciclista a Catalunya dels CDR a la Pobla de Segur. Foto: Joan Macaya

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació