Dimarts, 23 d'abril de 2024
Mont-rebei

Sant Esteve de la Sarga construirà un pàrquing de 82 places a Mont-rebei

Costarà cinc euros per vehicle i tindrà un servei llançadora fins al congost

Darío Albert 20 de març de 2018 a les 10:32
L'aparcament ha de solucionar els problemes de congestió | Jordi Navarra
L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga habilitarà un pàrquing públic de 82 places per al congost de Mont-rebei. Estarà ubicat a la part aragonesa i es podrà ampliar fins a les 200 places segons la demanda. A més, hi haurà un servei llançadora per recórrer amb un minibus o una furgoneta els cinc quilòmetres que separen el pàrquing de l'entrada al congost. 
 
Segons l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, l'objectiu d'aquesta actuació és solucionar els problemes de trànsit i de seguretat que ocasionaven la congestió de vehicles aparcats al llarg de la carretera local d'accés al congost. "Una carretera com la nostra no pot aguantar la gran quantitat de cotxes que venen i que col·lapsen la via a banda i banda. Sobretot perquè és perillós pels veïns i pels visitants", ha afegit. 

El servei de pàrquing i de la llançadora tindrà un cost de 5 euros per vehicle i estarà disponible durant els caps de setmana, ponts o festius i en períodes vacacionals. Navarra ha afegit que aquest servei l'assumirà l'ajuntament, tot i que no ha tancat la porta a cap empresa privada que vulgui explotar-lo.

Tot i que l'alcalde no ha volgut concretar quan estarà disponible, ha assegurat que el consistori té en ment dos possibles ubicacions i que ja s'han posat en contacte amb els propietaris dels terrenys. L'Ajuntament ha sol·licitat diferents ajuts a la Diputació de Lleida i a la Generalitat per assumir el cost de l'obra, que ascendeix a més de 55.000 euros. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació