Dimarts, 21 de maig de 2024
parc natural

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promociona el producte de proximitat

En una jornada de "networking" per facilitar la comercialització i que els establiments de la zona es proveeixin de productes Km0

ACN 19 de març de 2018 a les 10:48
Un productor d'herbes donant a provar les seves elaboracions | ACN
Amb l'objectiu de promocionar la compra i el consum de productes agrícoles i ramaders de proximitat que s'elaboren al Parc Natural de l'Alt Pirineu, la setmana passada es va organitzar una jornada de networking a Llavorsí. En aquesta trobada, entre restauradors i productors agroalimentaris, hi van participar unes 30 persones.

Els participants tenien 8 minuts per explicar el seu producte als responsables dels restaurants i explorar la possibilitat d'establir acords comercials o altres col·laboracions. Entre els agroalimentaris, que han participat en aquesta primera reunió, hi havia elaboradors d'embotits i carn de vedella, infusions, safra, pa, vi i formatges. Aquests productors han elogiat la iniciativa ja que han detectat com a punt feble la comercialització i aquesta trobada els facilita l'accés al canal comercial.

El president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Joan Ordi, va parlar dels beneficis que elaboradors i restauradors es coneguin. Ordi va subratllar que els restauradors tindran l'oportunitat d'adquirir productes de proximitat i evitar els costos de transport i d'intermediaris.

Amb trobades com aquesta el Parc Natural vol donar suport als productors locals i la venda de proximitat. Albert de Moner, de Casa Beta, va comentar que si el producte es queda al territori l'ingrés que n'obtenen és major. De Moner es dedica a la cria, engreix i comercialització de carn de vedella bruna dels Pirineus i va afegir que la principal dificultat en que es troben és en la venda i per tant, reunions com la organitzada pel Parc s'haurien de repetir periòdicament.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació