Dijous, 25 d'abril de 2024
Jocs Olímpics

El secretari general de l'Esport no renuncia als Jocs Olímpics d'Hivern

Gerard Figueras no descarta presentar candidatura perquè Catalunya aculli les competicions l'any 2026

ANC 23 de febrer de 2018 a les 11:20
Imatge d'arxiu d'una prova d'esquí celebrada a Espot | Skipallars
El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, no descarta que la candidatura Barcelona-Pirineus pugui acollir uns Jocs d'Hivern "quan estiguem a punt i comptem amb el consens institucional". I en aquest sentit ha afirmat: "No renunciem al 2026".

Figueras ha assistit als Jocs que se celebren aquests dies a Pyeongchang al capdavant d'una delegació catalana que ha comptat, entre d'altres autoritats, amb la presència del president de la Federació Catalana d’Esports d'Hivern, Oscar Cruz. 

A la tornada el grup ha afirmat que veu amb "optimisme" la possibilitat de presentar una candidatura després d'analitzar els detalls organitzatius i les instal·lacions de Corea del Sud, i després de conèixer el "canvi d'estratègia" del Comitè Olímpic Internacional (COI) pel que fa als requeriments. 

Figueras ha subratllat que el cost d'uns Jocs continua essent elevat, però ho és "menys que anys enrere". El COI vol "uns Jocs sostenibles, que s'adaptin al territori i no al revés", i "organitzats per regions, no per ciutats soles". En aquest sentit, es plantegen alternatives a la construcció d'instal·lacions com ara traslladar proves allà on n'hi hagi o bé habilitar estructures desmuntables.

El secretari general de l'Esport, que xifra en 1.300 milions d'euros la despesa necessària per a una cita esportiva d'aquestes característiques –el 60% aportat pel COI, segons indica el Departament de Presidència de la Generalitat-, deixa clar que en el cas català hi ha "bona part de la feina feta", sobretot en l'àmbit de les infraestructures, tot i que no nega que falta "alguna instal·lació de gel". Per això es mostra convençut que uns Jocs "posarien al mapa el territori" i permetrien "vertebrar el país". 

Cal recordar que fa un any la Secretaria General de l'Esport va assumir el repte d'agafar el lideratge d'una futura candidatura per acollir uns Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern, un projecte "de país" que, segons se subratlla des del Govern, haurà de comptar amb la complicitat dels alcaldes de Barcelona i del Pirineu català i la resta d'institucions.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació