Divendres, 26 d'abril de 2024
Polèmica

Sort ofereix la Presó-Museu per exposar l'obra censurada a ARCO

El lleidatà Tatxo Benet, cofundador de Mediapro, ha comprat l'obra per posar-la a disposició dels museus d'arreu de l'Estat espanyol

Darío Albert 23 de febrer de 2018 a les 10:33
L'obra de Santiago Sierra que s'ha censurat | ACN
L’Ajuntament de Sort ha ofert la Presó-Museu per mostrar l’obra "Presos polítics" que s'havia d'exposar a la prestigiosa fira ARCO. A través del compte de Twitter del consistori, li va fer saber a Tatxo Benet, el cofundador del Grup Mediapro i ara propietari de l'obra de l'artista Santiago Sierra. 
 
Benet va comprar l'obra per 80.000 euros amb la intenció de posar-la a disposició dels museus d'arreu de l'Estat espanyol. En declaracions a TV3, el lleidatà va afirmar que prefereix que s'exposi al Museu de Lleida, com a mostra de "retorn" del que va passar fa uns mesos, quan es van endur les obres de Sixena. En aquest sentit, ja s'han produit els primers contactes amb l'equipament lleidatà. 

La composició fotogràfica mostra, entre d'altres, els rostres pixelats d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. S'havia d'exposar a la fira de Madrid però abans d'obrir al públic va ser retirada a petició del consorci firal Ifema, que gestiona el recinte on té lloc el certamen, per tal d'"evitar polèmiques".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació