Diumenge, 5 de maig de 2024
procés català

Torrent reivindica la necessitat urgent d’un Govern «efectiu» per desencallar dèficits territorials

El president del Parlament s'ha compromès des de la Seu d’Urgell a treballar en la redacció i aprovació de lleis en favor de l'equilibri territorial

ACN 23 de febrer de 2018 a les 10:20
Torrent conversa amb unes veïnes de la Seu d’Urgell | ACN
El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat la “necessitat” de tenir un Govern efectiu de manera immediata per poder "desterrar" l'aplicació de l'article 155 i abordar dèficits territorials. Torrent ha fet aquestes declaracions des de la Seu d’Urgell on aquest dijous s’ha reunit amb alcaldes de l'Alt Urgell i la Cerdanya afectats per les darreres nevades que van comportar talls en el subministrament elèctric.

El president del Parlament ha explicat que és ell qui es reuneix amb els representants del territori perquè no ho poden fer amb els representants del Govern i d’aquí la "necessitat" de tenir-lo. El president Torrent s'ha compromès que el Parlament de Catalunya treballarà en la redacció i aprovació de lleis en favor de l'equilibri territorial i s'ha referit a la Llei de Muntanya i de la Llei de Governs Locals.

El president del Parlament ha explicat que una voluntat d'aquest mandat és la d'apropar la institució a la resta d'institucions del país i als seus ciutadans. Amb aquesta intenció s'ha desplaçat a l'Alt Urgell per abordar la problemàtica de les nevades i exemplificar que un dels reptes de país és recuperar les institucions per poder legislar i donar resposta als ciutadans.

Per Torrent, s’ha de vetllar perquè els ciutadans d’aquest país tinguin les mateixes oportunitats i drets visquin on visquin. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha aprofitat la visita de Torrent per demanar l’aprovació de la Llei de Muntanya, històricament reclamada des del territori.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació