Divendres, 26 d'abril de 2024
Residus

Subvenció al Pallars Sobirà per la recollida de matèria orgànica

L'Agència de Residus de Catalunya destina dos milions d'euros en ajuts a ens locals

Redacció 29 de gener de 2018 a les 10:43
Un operari recollint les bosses dels cubells a Tavascan | ACN
L'Agència de Residus de Catalunya subvenciona amb més de 27.000 euros el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per al foment de la recollida selectiva de matèria orgànica. En concret, la partida estarà repartida en dues actuacions. La primera, de 19.00 euros, serà per millorar la recollida selectiva de matèria orgànica. La resta, uns 8.000 euros, es destinaran a projectes singulars d'interès general que fomentin l'economia circular en l'àmbit municipal. 

El pressupost d’aquests ajuts prové majoritàriament del retorn dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals. És a dir, del gravamen que paguen els municipis per la quantitat de fracció resta –la no separada selectivament– que envien als abocadors o a incinerar. L’any 2017, el cànon ha estat de 30 euros per tona destinada als dipòsits controlats i de 14,5 € per tona de residus destinats a la valorització energètica.

Gràcies a aquest impost ecològic, s’incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient –el foment de la separació– i es poden impulsar mesures de minimització i de valorització material dels residus. En aquesta convocatòria, es premia els ens locals que han engegat actuacions per afavorir un millor tractament i recollida de la fracció orgànica dels residus municipals.

En el conjunt del país, l'import subvencionat puja als dos milions que rebran 115 ens locals. El servei de recollida de l’orgànica el presten actualment 781 municipis catalans, 136 dels quals ho fan mitjançant el sistema porta a porta. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació