Dimecres, 19 de juny de 2024
Ateneu cooperatiu

Tres projectes cooperatius del Pallars, beneficiaris d’un ajut per la seva singularitat

El global de la subvenció és de 178.000 euros i entre els aspectes que s'han valorat destaca la promoció de l'economia social fomentant la reactivació econòmica i l'ocupació

Redacció 17 de gener de 2018 a les 10:16
Presentació dels projectes seleccionats a la seu del Consell Comarcal | Consell Jussà
L’associació Alba Jussà i les cooperatives Envall Cooperativa i Escola d’Oficials Forestals han estat beneficiàries d’una subvenció global de 178.000 euros com a projectes singulars en el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius i el programa Aracoop. Entre els aspectes que s'han valorat destaca que aquestes entitats porten a terme una tasca que promou l'economia social fomentant la reactivació econòmica i l'ocupació.

Aquests tres organismes han presentat el seu projecte al Consell Comarcal del Pallars Jussà, entitat que lidera l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, en marxa des d'ara fa un any. El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, considera que aquest tipus d'activitats, que combinen el desenvolupament econòmic i social d'un territori, aporten un valor afegit al teixit empresarial i suposen un repartiment més just de la riquesa.


El primer dels projectes l'impulsa l'Associació Alba Jussà que té com a objectiu donar serveis d'atenció a persones amb diversitat funcional, com els serveis de centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, serveis de lleure per a persones amb problemes de salut mental i altres necessitats futures que permetin donar cobertura a les persones que s'atenen des de l'associació.

En segon lloc, Envall Cooperativa SCCL, ha creat un projecte que té com a finalitat crear habitatge social mitjançant la recuperació arquitectònica i social del poble d'Envall, ubicat al municipi de la Torre de Cabdella. Es tracta d'una iniciativa que facilitarà habitatges de caràcter social i ambientalment sostenibles en règim de cessió d'ús als seus socis, els quals s'hauran d'implicar en el desenvolupament de diferents projectes comuns.

Finalment, la tercera de les cooperatives, Escola d'Oficials Forestals SCCL té com a objectiu la creació d'un centre que formi oficials forestals altament qualificats i alhora difondre la cultura de l'aprofitament dels boscos.

La Xarxa d'Ateneus Cooperatius treballa per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l'economia social i cooperativa per crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat, per aquest motiu, els impulsors dels projectes han valorat altament el suport de l'Ateneu Pirinenc en el seu desenvolupament.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació